Kontantkort

Du som använder dig utav ett kontantkort har säkerligen insett fördelarna med att ha ett kontantkort istället för ett mobilabonnemang.
Ett kontantkort är ett litet chip i form av ett simkort som du sätter i din mobiltelefon för att kunna ringa och skicka sms. Samma sak gäller för ett mobilabonnemang, då det är själva mjukvaran på simkortet som avgör om det är ett kontantkort eller ett mobilabonnemang.

Det första kontantkortet på marknaden kom redan 1997 när GSM-bolaget Comviq slogs ihop med Tele2. Redan då lanserades det första kontantkortet på den Svenska marknaden under namnet "Comviq kontant". Comviq var tidiga med att plocka in ett stort antal kunder och öppnade upp för stora möjligheter med kontantkortet för privatkunder. Fortfarande i dag står Comviq för det största antalet aktiva kontantkort i Sverige. Men det finns i dagsläget många andra operatörer som är verksamma på kontantkort marknaden, bland annat så har Halebop, tre och Hallon billiga kontantkort som är väldigt prisvärda. I och med att Hallon och Halebop är virtuella operatörer så kan dem hålla lägre priser än sina stora konkurrenter, dem har heller inga aktiva telefon kundtjänster som kostar dem en massa pengar varje månad. Hos Hallon och Halebop får du ofta väldigt förmånliga kontantkort med gott om erbjudanden och rabatter på deras olika prisplaner. Dem allra vanligaste prisplanerna nu för tiden är fastpris som innebär att du ringer och sms:ar till ett fast pris så länge som din prisplan är aktiv. Dem virtuella operatörerna erbjuder ofta goda förmåner och prisvärda erbjudanden till skillnad från dem stora operatörerna som kan hålla högre priser pga att många kunder väljer dem ändå eftersom dem anser att det är enkelt att kunna besöka dem i deras fysiska butiker som tex Telenor, Telia och tre har. Kunderna tycker även att det är väldigt smidigt att alltid kunna ringa in och få det förklarat för sig om det är något dem undrar. Men för den yngre generationen är det ofta värt att rikta sig till den virtuella operatören som erbjuder sin kundtjänst via chatt, men för det krävs att man har lite mer data kunskap än vad många i den äldre generationen inte besitter.


Fördelarna med ett kontantkort

Det finns många fördelar med att ha ett kontantkort, några av fördelarna är bl.a att:

 • Du har full kontroll på dina kostnader
 • Du slipper bindningstid och fakturor
 • Du kan enkelt byta prisplan och kan tanka på ditt kontantkort efter behov
 • Du kan fritt välja ett mobilnummer

Med ett mobilabonnemang så har du en löpande kostnad som faktureras i efterhand, med ett kontantkort så tankar du på det belopp du önskar använda, därefter så slutar det att fungera när summan är förbrukad.

Det finns många skräckhistorier om folk som varit utomlands och glömt att stänga av sin mobilsurf och sedan fakturerats flera tusentals kronor utan att ha varit medveten om att taxametern tickat på. Allt detta slipper du om du använder dig av ett kontantkort istället.

Du slipper dessutom långa bindningstider och fakturor då du själv väljer när och hur du önskar använda ditt kontantkort. Det enda du behöver tänka på är att tanka på ditt kontantkort minst en gång per år för att inte få ditt kontantkort in aktiverat. Ett gratis kontantkort kan du enkelt beställa hem genom en snabb jämförelse på nätet för att finna det mest prisvärda kontantkortet för att sedan snabbt och enkelt beställa hem ett kontantkort direkt ner i din brevlåda. Ett mobilabonnemang är lite mer omständigt att beställa och det krävs att man registrerar sig på operatörernas hemsida och ofta behöver man binda sig till olika avtal och det gör oftast kreditkontrollen innan man kan bli godkänd. Dock så är det många operatörer som helt har slopat sin bindningstid och uppsägningstid för att vara mer konkurrenskraftiga, vanligast är detta bland dem virtuella operatörerna. Då dem stora operatörerna ofta har väldigt trogna kunder så håller många sig kvar vid att ha bindningstider på mellan 12 och 24 månader och uppsägningstider som varierar mellan en till tre månader. Kreditupplysningar är också något som fler och fler operatörer börjar gå ifrån, först med detta var operatören Hallon som har valt att lita på sina kunder och genom att prisvärt abonnemang ser till att kunder stannar även utan bindnings och uppsägningstider. Medans utbudet på mobilabonnemang ständigt ökar och det finns mycket flera prisplaner att välja emellan så börjar prisplanerna på kontantkorten att avta. Detta tror vi är ett sätt för operatörerna att få kunderna att gå över till ett mobilabonnemang så att dem är säkra på att via fakturor och fasta månadskostnader få ett jämnare flöde från sina kunder då det utan att du tänker på det bara flyter på i vanlig ordning utan att du behöver tanka på ditt kontantkort. Detta gör däremot valet av kontantkort lättare för dig när det inte finns lika stort utbud och du mycket enklare kan bestämma dig för vilket gratis kontantkort du vill använda dig utav.


Byt från mobilabonnemang till kontantkort

Det går jättebra att byta från ett mobilabonnemang till ett kontantkort om du önskar att göra det. Du kan enkelt ta med dig ditt tidigare mobilnummer till ditt kontantkort. Önskar du att använda dig utav samma mobiloperatör som du tidigare gjorde med ditt mobilabonnemang så kontaktar du bara din nuvarande operatör så hjälper de dig med det helt utan extra kostnad.

Önskar du däremot istället att byta mobiloperatör så behöver du istället ta kontakt med den nya operatören för att få hjälp med att flytta över ditt gamla nummer i tid så att du slipper ett eventuellt glapp i bytet utav mobiloperatör. Det finns flera olika sätt att gå till väga när du vill byta från antingen kontantkort till ett mobilabonnemang eller från ett mobilabonnemang till ett kontantkort. Är du lite kunnig inom data och webben så byter du enklast upp dig till ett kontantkort eller mobilabonnemang via webben. Du börjar med att besöka den operatörens hemsida som du önskar att byta till, sedan letar du upp den prisplanen du önskar att teckna upp dig på vare sig om det gäller ett kontantkort eller ett abonnemang. När du sedan är det så registrerar du dig som ny kund och fyller i alla nödvändiga uppgifter om dig själv, och eftersom du redan är kund hos en annan operatör så fyller du i denna operatören och även telefonnumret du vill flytta över. Skall du byta prisplan eller betalsätt inom samma operatör så gör du exakt på samma sätt förutom att du inte behöver göra någon nummerflytt. Den nya operatören tar i sin tur kontakt med den gamla operatören och flyttar över ditt nummer automatiskt. Ibland kan den ny operatören kräva att du skall säga upp ditt tidigare abonnemang hos din gamla operatör men det är inte hos alla operatörer som detta krävs. Har du däremot ett kontantkort sen tidigare så behöver du inte göra nånting förutom att uppge ditt telefonnummer för en nummerflytt men eftersom du inte har något abonnemang tecknat på dig så slipper du hela den delen. Tycker du det är invecklat med webben så gör du enklast i att ringa till den nya operatören och uppge dina uppgifter din nuvarande operatör eller om du har kontantkort, och sedan uppger du vilket telefonnummer du vill ta med i din flytt och så sköter den nya operatören allting åt dig efter det samtalet. Har den nya operatören du vill skaffa en fysisk butik? Då gör du enklast i att gå och besöka dem och förlara exakt vad du vill göra så ordnar dem allting åt dig, ett tips är att ta med legitimation som kan behövas om du skall teckna ett nytt abonnemang. Skall du byta från ett kontantkort till ett annat kontantkort, då behöver du endast be om en nummerflytt. Du kan via våran fysiska butik Mobilpart i Karlskoga komma in och rådfråga om allting gällande mobilabonnemang och kontantkort, vi kan även hjälpa dig att jämföra, beställa och även montera ditt nya simkort. Vi hjälper självklart även till med nummerflytten, och har du en ny telefon så säljer vi även adaptrar till mobiltelefoner.


Vad kostar ett kontantkort?

Detta är det absolut bästa, ett kontantkort är i skrivande stund helt kostnadsfritt och går att beställa på vår hemsida ifrån alla de stora operatörerna. Du får då ett startpaket innehållande ett gratis kontantkort och instruktioner om hur du kommer igång. Men om du istället bestämt dig för att köpa ett nytt kontantkort ifrån en fysisk butik så brukar ett kontantkort kosta ungefär 45 kronor beroende på vilken operatör du bestämt dig för. Skulle ditt simkort inte passa i din nya telefon så kostar en simkorts adapter 29 kronor i butik. En separat simkorts öppnare kostar även den 19 kronor men vid köp av simkorts adapter så medföljer den utan extra kostnad. Men det räcker inte med ett kontantkort för att du skall kunna ringa till dina vänner med din telefon, utan du behöver även bestämma dig för en prisplan och sedan tanka på ditt nya kontantkort med den specifika prisplanen. Det finns i dagsläget många olika prisplaner att välja mellan och du gör bäst i att jämföra dem olika prisplanerna noggrant innan du bestämmer dig. Det finns väldigt prisvärda prisplaner för många olika behov för att kunna täcka upp för alla kund behov. Ringer du ofta utomlands kan du tex tanka på med ett Amigos paket ifrån Comviq men om du istället ringer mycket och ofta till dina vänner kan ett Comviq kompis vara mera prisvärt. Du jämför enkelt kontantkort via våran jämförelsedel här på sidan eller besöker oss i vår fysiska butik Mobilpart i Karlskoga eller skickar ett mail till oss via vår webbsida www.mobilpart.se

Billigaste kontantkortet

Vilket är det billigaste kontantkortet? Alla mobiloperatörer har ett flertal olika prisplaner som du kan välja att tanka på ditt kontantkort med beroende på vad du använder din telefon till. Du kan snabbt, smidigt och enkelt jämföra alla prisplaner och operatörer genom att klicka här. Via våran jämförelse del på sidan kan du enkelt jämföra alla olika prisplaner från alla olika operatörer som är verksamma på den Svenska marknaden idag. När du hittat en prisplan som du tycker ser ut att passa dig så klickar du enkelt vidare på länken för att antingen komma till operatörens hemsida och vidare därifrån beställa hem ett gratis kontantkort med den prisplanen du önskar. Eller så kan du fördjupa dig ännu mer via våra informativa och nyttiga undersidor gällande både operatören som du hittar på första sidan med information om alla prisplaner eller genom jämförelsedelen klicka dig vidare direkt till den specifika prisplanens undersida och läsa mer om den prisplanen du önskar att veta mer om. På våra specifika undersidor om dem olika operatörerna och prisplanerna så kan du läsa mer om priser, surfmängder och även fördjupa dig mer i vad det kostar att ringa och surfa när du är utomlands. På våran jämförelsedel så kan du med enkelhet sortera dem olika prisplanerna efter pris från billigaste till dyraste men även justera utvalet efter surfmängd från 1GB upp till 50GB

 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ