Jämför mobilabonnemang

Skillnaden på ett kontantkort och ett abonnemang

Här på sidan så listar vi information om samtliga operatörer som erbjuder gratis kontantkort. När du använder kontantkort så fyller du på pengar och kan därefter förbruka ditt saldo som du laddat. Motsatsen till kontantkort är som de flesta känner till ett mobilabonnemang.

Den största skillnaden är att du med ett mobilabonnemang slipper att tänka på att fylla på ditt saldo för att kunna använda din telefon. Du bestämmer dig då för den prisplan som täcker ditt behov och får då månadsvis istället en räkning hem i brevlådan eller till din internetbank för betalning och prisplanen rullar på av sig själv utan att du slipper tänka på att fylla på ditt simkort på nytt. Ett mobilabonnemang är en självklarhet i dem flesta fallen, du behöver endast en gång bestämma dig för vilken prisplan du önskar att använda dig utav och när du väl gått igenom den processen så rullar ditt abonnemang på utav sig själv ända tills den dagen du ändrar din prisplan eller att operatören upphör med den prisplanen, något som sker väldigt sällan. Du kan välja att betala din faktura manuellt varje månad eller enkelt lägga in det på autogiro så att det sköter sig självt. Då är det enda du behöver se till är att det alltid finns täckning på ditt bankkonto därifrån som pengarna skall dras. För övrigt så sköter allting sig själv, hur enkelt och smidigt som helst. Att spela gratis video spelautomater online! De behövs inge nedladdning, att skrapa 3D-slot casinospel fett genom gratis snurr, bonusspel. Men vi rekommenderar att du i vart fall en gång per år ser över din prisplan och den operatören du använder dig utav för det kommer löpande nya prisplaner med kanon erbjudanden. Så det är väldigt dumt att sitta kvar och betala onödigt mycket pengar för ett gammalt abonnemang när du enkelt kan byta över till ett nytt abonnemang med en ny prisplan och få samma utbud om inte ett bättre utbud för samma pris. Eftersom dem flesta operatörerna inte har några bindningstider längre så byter du fritt mellan operatörerna hur ofta du vill utan extra kostnad. Så gör som dem allra flesta svenskar byt upp dig till ett mobilabonnemang istället för ett gammalt kontantkort, du kan självklart flytta med ditt gamla nummer när du går över till ett mobilabonnemang, och det innebär inga extra besvär även om du skall flytta över ditt gamla nummer till en ny operatör då dem nu för tiden gör detta åt dig. Det enda du behöver göra är att lyfta luren och ringa till operatören eller ännu enklare, gör bytet via webben eller genom en fysisk butik som tex Tre, Telenor och Telia har runt om i landet. Du kan även kika in hos Mobilpart i Karlskoga och rådfråga när det gäller mobilabonnemang och kontantkort.


Rabatter

Det är vanligt att när du träder in som ny kund och tecknar ett mobilabonnemang hos en operatör att du får rabatt på din prisplan de första månaderna. Många operatörer erbjuder även sina kunder rabatterat pris på en ny mobiltelefon emot att du binder dig på ett mobilabonnemang under en period på 12 - 24 månader. I vissa fall så bjuder till och med operatören på en ny mobiltelefon när du träder in som ny kund. Detta har resulterat i ett erbjudande krig hos operatörerna där alla nu för tiden försöker erbjuda de mest förmånliga abonnemanget med dem billigaste prisplanerna med mesta möjliga surf och hela tiden dyker det upp nya kampanjer och erbjudanden om extra surf och fria samtal och gratis music streaming mm. Något som man ofta ser är att om en operatör kommer med ett nytt erbjudande så tar det inte lång tid innan alla andra operatörer har släppt deras egna variant utav erbjudandet med ett annat namn. Som tex Comviq kompis och och Halebop Vänner och 3Vänner. Det samma gäller för priser utomlands där du har prisplaner som bland annat Comviq Amigos, 3Global och Comviqs utlandspaket där du surfar och ringer för extra bra priser utomlands. Men detta gynnar oss kunder väldigt mycket, för ett par år sedan var man tvungen att betala upp emot 500kr för ett fast pris abonnemang inom Sverige med inte speciellt mycket surf. Nu får du samma abonnemang hos Vimla eller Hallon för enbart 150 kronor om inte mindre, eftersom med Vimla så kan du värva vänner och till slut få ditt mobilabonnemang gratis varje månad.


Välja operatör

Det finns fyra stycken mobiloperatörer att välja på, de så kallade riktiga operatörerna. Utöver det så finns det ett stort antal så kallade virtuella mobiloperatörer som hyr in sig på storoperatörernas nät. De virtuella mobiloperatörerna kan många gånger erbjuda lite billigare pris men har ofta inga eller ett begränsat utbud av mobiltelefoner att kombinera ditt abonnemang med. Kundtjänsten brukar också vara avsevärt mycket sämre med endast mailsupport och begränsade öppettider. Så skulle något bli fel får man vara beredd på att vänta lite längre. Allting är en kostnadsfråga och en fråga om teknisk kunskap. Är du av den äldre generationen så kanske du inte är riktigt lika kunnig på datorer och ställa frågor i forum som den yngre generationen är, därför kanske du villigt betalar 100 kronor extra per månad för att ha möjligheten att ringa till din operatör eller besöka dem via en fysisk butik för att få hjälp med din mobiltelefon och ditt mobilabonnemang. Är du däremot av den yngre generationen och väldigt intresserad av datorer och teknologi och intresserad av att spara in ett par hundra lappar så kan du enkelt teckna ett abonnemang hos någon av dem virtuella operatörerna och när du en vacker dag stöter på problem med ditt abonnemang så istället för att ringa eller besöka din operatör så letar du enkelt upp lösningen på problemet via webben eller något av de forum som operatörerna tillhandahåller sina kunder. De har även en väldigt bra chatt där du oftast får hjälp direkt och det fungerar i många fall bättre än deras vanliga kundtjänst. Men hur ofta är det egentligen man har ett problem med sitt abonnemang? Så att betala onödigt mycket pengar varje månad för att den dagen det väl sker ett problem kunna besöka en fysisk butik? Du kan även med enkelhet besöka någon av alla mobilbutiker som finns runt om i landet och enkelt be någon i receptionen om hjälp. Hos Mobilpart i Karlskoga kan du med enkelhet komma in och rådfråga om dina abonnemangsfrågor och även jämföra och köpa kontantkort och mobilabonnemang direkt i butiken.


Prisplaner

Fastpris abonnemang med olika mycket datamängd i surf är det som säljs allra mest idag. Det innebär att du kan ringa, skicka sms och mms hur mycket du vill inom Sverige men att dataöverförningen är begränsad. Mängden data har ökat snabbt i telefonnäten vilket har resulterat i att bli surfen i mobilabonnemangen blivit dyrare de senaste åren. Dock så håller detta problem på att lösas i samband med att näten ständigt uppgraderas och ett nytt priskrig har inletts mellan operatörerna. Men utöver prisplanen fastpris så dyker det hela tiden upp nya abonnemangsformer och prisplaner, och snart finns det en prisplan för vart enda enskild ändamål, skall du ringa till Polen så finns det en prisplan för det, skall du ringa till Afrika så finns det en specifik prisplan till det. Det finns årsabonnemang, tre och sex månaders abonnemang, det finns abonnemang där du ringer gratis och sms:ar för ett pris per sms och det finns abonnemang som erbjuder det motsatta där du ringer för ett fast minutpris men sms:ar gratis. Så det är väldigt noga med att du vet vilka prisplaner som finns för att kunna använda dig utav det som är mest passande för dig och dina behov. Säg att du i snitt ringer 40 samtal i månaden och skriver 200 sms, då är det helt onödigt för dig att ha en fast pris plan eller ett abonnemang med 1000 fria samtal och 5000 fria sms. Då kan du enkelt gå in på våran jämförelse del och jämföra vilken prisplan som ligger närmast det som du använder dig utav och därav spara en väldigt massa pengar genom att teckna ett billigare mobilabonnemang. Du kanske rent av aldrig surfar med din mobil och kan då enkelt teckna ett abonnemang helt utan surf för att spara ett par kronor extra i månaden.


  • Sveriges nöjdaste kunder 2015
  • Sveriges billigaste fastpris abonnemang
  • Surfa i upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ