En ny klockdesign kombinerar både konst och teknik

En ny klockdesign kombinerar både konst och teknik

 

DET ÄR PÅ TIDEN

 

The Hidden Time Watch, en Kickstarter-backed uppfinning, ser ut som alla andra klockor på avstånd. Det finns dock anledning att företaget redan har ökat mer än att dubbla sitt ursprungliga mål.

 

Industrial designer Jiwoong Jung har hittat ett unikt sätt att uttrycka sin fascination med tiden. Som en del av Trio of Time skapade Jung ett urval som tydligt visar att tiden försvinner, ett internationellt samarbete som meddelar teknik och design. Med en ständigt föränderlig lutningsskärm är klockan utformad för att påminna bäraren om att leva i ögonblicket istället för att fokusera på det förflutna, besatt av framtiden eller på annat sätt slösa bort den relativt lilla tiden vi har.

 

I en starkt upplyst kafé i Williamsburg sammanfattar Max Stossel, en filmskapare och förespråkare i Time Well Spent-rörelsen kortfattat problemet med hur vi spenderar vår tid i det moderna samhället. Med tanke på de sätt på vilka utformningen av våra enheter på många sätt inte fungerar till vår fördel, säger han: "Vi lever i en uppmärksamhetsekonomi, en där måttet på framgång är i" tid ". Det är mycket Av pengar som ska göras när vi spenderar vår tid på specifika appar, företagswebbplatser och sociala medier. För detta ändamål är vår teknik ofta utformad kring basvärden för "vad tar din uppmärksamhet?" ”

 

 

Med detta i åtanke, enligt Jung, är Hidden Time-klockan avsedd att påminna människor om hur de spenderar sin tid - att dra människor ut ur det som deras "tidssug" är och påminna om att deras tid är begränsad och således , Av fruktansvärd betydelse.

 

Faktum är att tiden är vår mest värdefulla resurs.

 

ART OCH TID

 

Den här klockans snygga design gör att huvudfokuset kan förbli på lutningsytan. Den är gjord med toppmoderna material, och det är ett testament till vad som är möjligt när konst och teknik går samman. Det är bäst, tekniken ger oss nya sätt att se världen runt omkring oss.

 

För det ändamålet, medan mekaniska aspekter ofta är vilka tekniska berättelser handlar om, ser vi hur inspiration och konstnärlig tolkning kan ta någonting så enkelt som en klocka och skapa ett uttalande.

 

Och kom ihåg att kreativiteten har gjort det möjligt för några av de största sinnena i historien att svara på frågor som tidigare trodde var oanvändbara, att uppfinna den aldrig tidigare sedda och härleda ny mening från den naturliga världen.


 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ