IPhone 8 Plus release datum, nyheter och rykten

IPhone 8 Plus release datum, nyheter och rykten

Uppdatering: Trådlös laddning kanske inte är klar i tid för lanseringen av iPhone 8 Plus, men telefonen kan ha en spegelvänd yta och en ny video visar en iPhone 8-enhet i detalj.

I år markeras tio årsdagen av den ursprungliga iPhone. Det har nästan varit 10 år sedan Steve Jobs gick ut på scenen och ändrat hur vi använder våra mobiltelefoner, så du kan förvänta dig att Apple firar med stora uppgraderingar på iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Det stackar upp med några rykten vi hört redan, vilket tyder på att iPhone 8 Plus kommer att se många förbättringar.

Vi har redan haft ett ord att iPhone 8 Plus kan komma i två olika modeller och hörde rykten om att den även har en helt uppgraderad spec.

IPhone 7 Plus var ännu bättre än iPhone 7, så vi har stora förhoppningar för iPhone 8 Plus. Men kommer det även att kallas iPhone 8 Plus, eller ska vi få iPhone 7S Plus?

Apples vanliga namnkonvention föreslår att det kommer att gå till iPhone 7S Plus, men företaget kan besluta att använda tio årsdagen som en ursäkt för att hoppa över en generation, för en stor uppgradering år 2017.

Läs våra djupgående recensioner: iPhone 7 | IPhone 7 Plus

Kom till saken

Vad är det? Nästa phablet iPhone

När är det ute? Förmodligen September 2017, eller kanske 2018

Vad kostar det? Massor av pengar

IPhone 8 Plus release datum

Apple har under de senaste åren meddelat nya iPhones i början av september och släppte sedan telefonen senare i månaden.

Det är precis när vi förväntar oss att iPhone 8 Plus startar 2017. Den enda iPhone som inte lanseras i september de senaste åren är iPhone SE, men vi förväntar oss att iPhone 8 Plus följer ett år efter iPhone 7 Plus, som lanserades i september 2016.

Det finns också en chans att detta kan kallas iPhone 7S Plus - i vilket fall handenheten som heter iPhone 8 Plus kommer inte vara här fram till 2018.

Vanligtvis förväntar vi oss att Apple introducerar en S-modell året efter en ny numrerad telefon, men i år har många rykten föreslagit att det bara kan hoppa direkt till iPhone 8 Plus.

Men även om det antas i slutet av 2017-lanseringen är det möjligt att iPhone 8 Plus inte kommer att landa i september, eftersom rykten föreslår att det finns problem med att laminera bildskärmen, vilket kan göra att det försenas till oktober eller november.

Mer nyligen har vi också hört att Apple inte har bestämt sig för hur man integrerar fingeravtrycksskannern, vilket kan leda till en 1-2 månaders fördröjning, och det verkar som att produktionen är en utmaning.

TechRadar's take: September 2017 ser sannolikt ut, men det kan kallas iPhone 7S Plus istället för iPhone 8 Plus, och en fördröjning är möjlig.

Förregistrera till iPhone 8 Plus

Storbritannien: Carphone Warehouse

IPhone 8 Plus-skärmen

Hetaste läckor:

Det kommer att finnas två versioner: en med en OLED-skärm och en LCD-skärm

Några rykten föreslår att skärmstorleken ökar

Det kan ha en True Tone display

Apple kan göra två versioner av iPhone 8 Plus 2017, och den största skillnaden mellan de två kan vara den skärmteknik som varje använder.

En KGI Securities-analytiker har föreslagit att en version av iPhone 8 Plus kommer med en LCD-skärm (som används av nuvarande Apple-telefoner), medan en annan kommer med OLED.

Ryktet har det Apple vill uppgradera skärmtekniken till OLED på alla sina iPhone-modeller, men efterfrågan på tekniken är för hög just nu för Apple att bygga tillräckligt med OLED-skärmar, så det kan bara göra det på en version av iPhone 8 Plus.

Även om de senaste rykten från Investor föreslår att Apple kunde ha säkrat 160 miljoner OLED-paneler, vilket borde vara tillräckligt för de flesta modeller.

Det verkar som OLED-modellerna kan komma från Samsung, och skulle kunna vara tillverkade av plast.

Förvänta dig att OLED-versionen av iPhone 8 Plus kostar lite mer än LCD-versionen. Den möjliga bristen på OLED-lager kan också innebära att denna version av Plus kommer att vara i högre efterfrågan.

Tillförselkedjekällor hävdar att OLED-handenheten kommer att ha en kant-till-kant-skärm med en fingeravtrycksskanner inbäddad i den och att denna modell för närvarande är kodenamed "Ferrari".

Vi har sett mer bevis på denna möjlighet från ett Apple-patent, som visar en skärmfri skärm med inbyggda komponenter. Ett andra liknande patent på Apple har också uppstått.

Och nu finns det ännu mer bevis, eftersom en läckad schematisk bild av en prototyp iPhone 8 visar också en skärmfront, liksom läckta bilder på fram- och bakglaset.

Kanske är vår bästa titt på denna design i bilden nedan, som visar en bildskärm av hela skärmen iPhone 8 med displayen på.

Om Apple placerar skannern på skärmen kan den lägga till ett "funktionsområde" längst ner, som liknar Touch Bar på MacBook Pro, enligt en forskningsnotation. Det här skulle vara i stället för hårdvaruklubben som hittades på nuvarande modeller.

Apple kan också bestämma att storleken på iPhone 8 Plus-skärmen är stor.

IPhone Plus-sortimentet har alltid haft 5,5-tums skärmar, men en analytiker tror att skärmen kommer upp upp till 5,8 tum på iPhone 8 Plus, eftersom det nu finns en efterfrågan på större skärmtelefoner. Det är en rykt som har dykt upp mer än en gång, så det ser ganska sannolikt ut.

Det kan hända att Apple beslutar att hålla den här storleken hoppa bara för OLED-versionen, om det händer alls.

Det är också möjligt att vi får en krökt iPhone 8 Plus, faktiskt en ryktet talar om en krökt OLED-skärm, och en som potentiellt kan ha en högre än QHD-upplösning.

Apple har förmodligen beställt 70 miljoner krökta OLED-paneler från Samsung, men dessa kan vara avsedda för nästa års telefoner, eftersom ordern tyvärr inte var placerad till april och att läckta bilder av iPhone 8 Plus inte visar en krökt skärm.

När en krökt skärm iPhone anländer, kanske den inte är så dramatiskt böjd som Samsung Galaxy S8, men enligt en källa, som tillägger att kurvorna inte heller kommer att lägga till betydande nya funktioner i telefonen.

Det finns också den mycket lilla chansen att Apple kommer att kunna inkludera en flexibel skärm på iPhone 8 Plus.

Patently har Apple påpekat att företaget patenterade tekniken för en veckbar iPhone några år tillbaka, med patentet som beskriver en skärm som kan vikas i två, ungefär som en bok, men det har inte varit specifikt kopplat till iPhone 8 Plus .

IPhone 8 Plus kan också ärva en iPad Pro 9.7-funktion enligt en rapport, nämligen en True Tone-skärm, vilket gör det möjligt att automatiskt justera skärmfärgerna baserat på omgivande ljus runt dig. Det är en funktion som skulle vara meningsfullt att lägga till, eftersom en Apple-produkt redan har den.

TechRadars tag: Det ser ut att iPhone 8 Plus kommer i två modeller. En kommer att ha en OLED-skärm och en annan kommer att innehålla en LCD-skärm (och kan kallas iPhone 7S Plus). En storleksökning ökar också, men vi räknar inte med kurvor.

IPhone 8 Plus-design

Hetaste läckor:

En stor förändring jämfört med tidigare modeller

Det kommer fortfarande vara en stor telefon, men en version kan vara glas istället för metall

Fingeravtryckaren för Touch ID kan integreras i skärmen

En av de största kritikerna mot iPhone 7 och iPhone 7 Plus var att ingen av dem hade en ny design.

Faktum är att Apple-telefoner från iPhone 6 Plus framåt ser stort sett ut på samma sätt, så det kan finnas några stora designändringar som kommer på iPhone 8 Plus.

En analytiker från Kina förväntar sig att den största förändringen i designen är ett drag mot en krökt glasåtergivning, snarare än den metall som används på andra iPhone-modeller.

VD för företaget som tillverkar iPhone: s metallhölje har till och med sagt tillbaka år 2016 att en modell av iPhone 8 "kommer att anta glasfodral nästa år". Och vi har också hört flera rapporter om ett glas tillbaka, med en stålram för att hålla den ihop. Du kan se hur det kan se ut på bilden av en dummy-handenhet nedan.

Det skulle vara meningsfullt för den mest premium och dyra iPhone-modellen att få det nya materialet istället för den vanliga iPhone 8. Även om det är möjligt att alla iPhone 8-modeller kommer att få ett glas tillbaka, enligt analytiker Ming-Chi Kuo.

En annan källa har också föreslagit att telefonen kommer med en "glas sandwich design", så det kan vara att iPhone 8 Plus ser ganska ut som Samsung Galaxy S7 Edge. Du kan se fler bilder av hur det kan se nedan, och det finns även en video av en dummy-enhet.

Den andra stora ryktade designändringen släpper Touch ID-scannern från iPhone 8 Plus. De flesta källor har sagt att den skulle integreras i skärmen istället, medan andra källor tyder på att den kommer att flyttas till baksidan av telefonen, och det finns även bevis på att den kan byggas in i strömknappen.

Men det finns en chans att vi inte ser mycket förändring av designen alls, med en annan källa som hävdar att iPhone 7S Plus kommer att se ut som iPhone 7 Plus, om än med en ny röd färg som läggs till blandningen. Och om färgerna kan det också finnas en version med en spegelliknande finish.

Hur som helst, förvänta dig att iPhone 8 Plus håller sin vattentäta byggnad (möjligen även lite vattentät, med IP68-certifiering i stället för IP67 enligt Investor), samt en 3,5 mm hörlursuttagslös design.

TechRadar's take: Det är dags att Apple ändrade designen, och iPhone: s tionde årsdag är den perfekta tiden att göra.

IPhone 8 Plus kamera och batteri

Hetaste läckor:

Optisk bildstabilisering ser nästan säker ut

Förvänta en liknande 7MP selfie shooter

Trådlös laddning kan slutligen komma till iPhone

Kameran var kanske den största uppgraderingen för iPhone 7 Plus, så vi skulle förvänta oss att se en liknande spec på iPhone 8 Plus-skytten.

Respekterad kinesisk analytiker Ming-Chi Kuo har föreslagit att dubbla linsskameran kommer att förbli begränsad till Plus-modellen och att båda linserna kommer att dra nytta av optisk bildstabilisering, där endast den vidvinkliga linsen för närvarande har OIS på iPhone 7 Plus.

IPhone 8 Plus kan också få ökad verklighet, så att den kan känna igen objekt och manipulera ansikten, samt eventuellt stödja 3D-effekter.

Mer bevis på detta kommer från läckta skisser ritade av en fabriksarbetare. Anteckningarna är inte på engelska, men nämns tydligen 3D-kameror på både fram och baksida. Kamerorna kan också växla från en horisontell inriktning till en vertikal, som du kan se i bilden nedan.

När det gäller den främre kameran, förväntar vi oss att den ligger kvar på 7MP-märket på iPhone 8 Plus, eftersom det uppgraderades för den sista telefonen, men det är inget som framförallt ryktas för ensamskytten.

När det gäller batteristorleken finns det inga tydliga rykten om iPhone 8 Plus.

Den största uppgraderingen för telefonen kan vara introduktionen av trådlös laddningsteknik. En del av det är allt utom garanterat efter att VD för en av Apples leverantörer sagt så mycket, men det kan gå utöver vad vi sett på andra enheter.

Apple har ryktats för att arbeta med trådlös laddningsteknik som kan fungera upp till 18 meter från telefonen, eller snarare, Energous - ett företag som arbetar med tekniken - sägs samarbeta med en "smart 1" smartphone maker och Har också hävdat att arbeta med ett av världens största konsumentelektronikföretag på en lösning på grund av fartyg i år.

 

Detta skulle verkligen vara trådlöst laddning - och medan "tier 1" inte nödvändigtvis hänvisar till Apple, hävdar BGR att företaget som arbetar med tekniken har fått en investering på 10 miljoner dollar från en av Apples största leverantörer, vilket gör Apple till en självklar gissning.

Det har också visat sig att en äldre Apple-anställd har anställts av Energous, och att företaget planerar att släppa en produkt i tid för iPhone 8: s lansering.

Om Apple arbetar på det här, och om det är klart för iPhone 8 Plus, skulle det vara en spelväxlingsfunktion som ingen annan telefon tillverkare för närvarande kan tillhandahålla.

Även om vi inte får trådlös trådlös fjärrladdning kan det här vara den första iPhone med vanlig trådlös laddning, eftersom enligt en undersökning som erhållits av 9to5Mac, kommer alla iPhone 8-modeller att ha funktionen och en ljudfil begravd i IOS 11 beta tips på det också.

Även om en annan läcka tyder på att telefonen inte har någon form av trådlös laddning.

Och om den har trådlös laddning kan den inte aktiveras direkt, med en rykt om att tillbehören som behövs för att ladda trådlöst inte kommer att säljas till någon gång efter lanseringen av telefonen, medan en annan säger att programvaran för trådlös laddning inte kommer att Var redo i tid, så aktiveras senare.

Oavsett om det finns trådlösa laddningar eller inte, är du säker på att du vill plugga in iPhone 8 Plus ibland, och förvånansvärt finns det några bevis för att du gör det via USB Type-C, snarare än en blixtanslutning, även om bevisen Hittills är spetsig.

TechRadar's take: Leta efter en liknande dual-lens kamera, men med OIS för båda objektiv. Batteriets livsförbättringar är möjliga och normal trådlös laddning ser sannolikt ut, men räknar inte med trådlösa fjärrladdningar eller en USB-C-port.

IPhone 8 Plus OS och ström

Hetaste läckor:

Ett fokus på ökad verklighet

Ett kraftfullt grafikkort

Vi förväntar mig att iOS 11 startar tillsammans med iPhone 8 Plus, och vi har en uppfattning om de förbättringar som mjukvaran kommer att medföra, som det har blivit meddelat vid WWDC 2017.

Se upp för AR-funktioner, förbättringar av Apple Pay och iMessages, och ett helt nytt utseende för App Store, bland annat.

IPhone 7 och iPhone 7 Plus båda lanserade med uppgraderade A10 Fusion-chipset, så vi förväntar oss en quad-core-chip på iPhone 8 Plus och det kommer sannolikt att kallas A11 Fusion eller till och med bara A11.

När det gäller RAM, förväntar vi oss att iPhone 8 Plus kommer med 3GB eller 4GB.

IPhone 7 Plus har 3GB ombord och iPad Pro 12.9-förpackningar 4GB, så med iPhone 8 Plus kan Apple upp RAM till 4GB.

IPhone 8 Plus kan också använda ett grafikkort som är mycket mer kapabelt för spel, särskilt i förstärkt verklighet och virtuell verklighet, eftersom Imagination Technologies har gjort just ett sådant chip, och dess teknik finns ofta i Apples A-seriens chipset.

Ökad verklighet kan vara ett stort fokus för iPhone 8 Plus faktiskt, eftersom Apple enligt uppgift har upp till 1000 ingenjörer som arbetar med ett AR-projekt som kan vara avsett för nästa iPhone.

TechRadars tag: iPhone 8 Plus är den snabbaste Apple-handenheten, med ett A11-chip och minst 3 GB RAM.

IPhone 8 Plus andra funktioner

Hetaste läckor:

En smart kontakt för tillbehör?

Det kan innehålla en iris-scanner eller teknik för att stoppa tjuvar som stjäl dina fingeravtryck

Nya sensorer för att upptäcka beröring på mer än bara skärmen

Ansiktsigenkänningsteknik

Apple kan göra varje sida av iPhone 8 Plus smart, med hjälp av ny sensing-teknik för att låta sidorna svara på en användare. Det kan du låta ändra volymen med en svep längs kanten och snäppa ett foto med en kran. Även om detta låter ambitiöst.

Ett Apple-patent visar ett detaljerat system för att stoppa tjuvar som kan ta fingeravtryck från din Touch ID-sensor - så det kan inkluderas på iPhone 8 Plus.

Det finns också chansen att Smart Connector från iPad Pro kan starta på iPhone 8 Plus.

Den långa rykten iPhone 7 Pro var avsedd att innehålla Smart Connector, för tillbehör som små tangentbord, men Apple kan vänta på att starta det på iPhone 8 Plus istället, men det finns lite bevis på detta i de senaste läckorna.

En annan rykt för iPhone 8 Plus är tillägget av en irisskanner.

Det är en teknik som Samsung försökte på sin senaste phablet - Galaxy Note 7 - som låter dig låsa upp din telefon bara genom att titta på den. Samsung tog tekniken tillbaka till Galaxy S8 och S8 Plus, så Apple är säker på att hoppa ombord vid någon tidpunkt.

Apple kan också leta efter ansiktsigenkänning som ett sätt att säkra din telefon. Bevis för det växer, eftersom Apple har förvärvat en uppstart som fungerar på tekniken, och en analytikers forskningsnota föreslår att en 3D-laserskärmskanner kommer att packas i telefonen, men den programvara som driver det här kan bara aktiveras någon gång efter lanseringen.

Det pratar också att iPhone 8 Plus kan komma med gratis AirPods i lådan. Med tanke på att det nästan inte säkert kommer att få en 3,5 mm hörlurarport skulle det vara meningsfullt att få trådlösa öronproppar med det, men med tanke på att AirPods är ganska dyra är vi skeptiska att det kommer att hända.

TechRadars taggar: Vi tvivlar på att iPhone 8 Plus kommer att ha en irisskanner eller pekskänsliga sidor, men en förbättrad fingeravtrycksskanner är en tydlig möjlighet, medan bevis på ansiktsigenkänning är svårt att ignorera.

IPhone 8 Plus-pris

Vi förväntar oss ett liknande pris för iPhone 8 Plus som det fanns för iPhone 7 Plus.

32GB-modellen kostar $ 769 (£ 719, AU $ 1.229), medan 128GB-versionen kostar $ 869 (£ 819, AU $ 1 419). Om du vill ha en ännu större 256 GB-version måste du spendera $ 969 (£ 919, AU $ 1 569).

Vi kanske ser en ännu dyrare iPhone 8 Plus med en OLED-skärm, men i själva verket kan vissa källor anse att det kan vara över $ 1000, så förvänta dig inte att nästa phablet kommer att bli billigt.

TechRadars tag: iPhone 8 Plus kommer säkert att kosta minst lika mycket som iPhone 7 Plus, och vissa versioner kan vara ännu pricier.


 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ