Kortslutningar i Samsungs nya modell Note 7

Kortslutningar i Samsungs nya modell Note 7

Det värsta tänkbara scenariot har skett för Samsung och är en riktig katastrof. I och med Samsungs lansering utav den nya modeller Samsung Note 7 så uppdagades en kortslutning i batteriet som gör att batteriet tar eld och kan riskera att explodera, Detta hände för Nathan Dornacher när han parkerade sin bil en snabb sväng utanför sitt hus för att snabbt gå in i ett ärende för att sedan åka vidare. Han hade lämnat sin nya Samsung galaxy note 7 i bilen för laddning under den korta stunden han var inne. När han återigen kom ut till bilen så hade det startat en brand i bilen som snabbt urartade i en stor eldsvåda som inte gick att hejda.

 

Detta blev ett skräckscenario för Samsung som vid samma tidpunkt som dem behöver återkalla 2,5 miljoner exemplar av den nya modellen ser ärkerivalen Apple lansera sin senaste modell av Iphone 7 och Iphone 7 plus. Samsung har gått ut med varningar att man inte borde använda sin telefon och bör återlämna den så fort som möjligt. I och med det så sjönk Samsungs aktievärde med 187 miljarder kronor och Samsung sitter i en väldigt allvarlig situation.

 

Batteriet som används i dem flesta mobiltelefoner och även i denna modellen är utav litiumjonbatteri och har mycket mer effekt och tar mindre plats än gamla traditionella batterier. De har även en längre hållbarhetstid och laddas upp fortare. Dock så innebär litiumjonbatterier en stor risk som Samsung just fick erfara, separatorn som sitter i ett litiumjonbatteri är väldigt känslig och kan medföra kortslutningar som i sin tur bidrar till eld utveckling.

 

Anledning till detta är att anoden och katoden i ett batteri måste vid alla tillfällen vara separerade och är inte separatorn 100 procent korrekt så kan det ske gnistbildningar i batteriet. Sättet som elektroderna i batterierna produceras på är så att man pressar ut kilometerlånga strängar av elektroder som sedan automatiserat klipps till i rätt längder, och det är just vid det klippet som kanterna inte alltid blir 100 procentiga och det kan uppstå små skador eller grader på kanterna som kan ha en ödestigen påföljd. Dessa grader kan i sin tur skada separatorn på så sätt att den gör mikrometer små hål i den.

 

En annan orsak vid dess bränder kan vara förorenad luft som kommit in i batterierna vid produktionsprocessen eller orenheter i materialen som använts som lyckats punktera separatorn med tiden. Detta är något som är väldigt svårt att kontrollera vid en sån massproduktion, att kunna sörja för att varje millimeter på tusentals kilometerlång strängar av elektroder är helt ren och felfri är ett omöjligt jobb och skulle innebära att en telefon som en Samsung Galaxy Note 7 skulle kosta upp emot 1 miljon kronor att köpa i affären istället för omkring 8000 kronor som dem gör i dagsläget.

 

 

 

Än så länge har man inte fastställt orsaken till dem bränderna som utlösts världen över på grund av Samsungs nya modell Note 7, men utredning är i full gång och alla parter gör vad dem kan för att komma fram till en orsak och hur man skall återgärda problemen som uppstått. 


 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ