One Plus 3 Testar sina gränser

One Plus 3 Testar sina gränser

One Plus 3 testresultat

 

Nu har vi testkört One Plus 3 sida vid sida mot sina konkurrenter, Apple Iphone 7, Samsung Galaxy s7 Edge, HTC, LG, Huawei, motorola, sony, nokia och dem andra framgångsrika modellerna på marknaden och testresultatet är imponerande.

 

Efter våra tester så ställer vi oss fråga, får man verkligen alltid vad man betalar för? Kan en telefon som kostar en tredjedel av vad det gör hos konkurrenterna faktist vara konkurrenskraftig?

 

För två år sedan lanserade One Plus sin första mobiltelefon till priset av vad ett batteribyte på sina konkurrenters modeller kostar. Men betyder inte det att den isåfall borde vara en tredjedel så kraftig och att kvaliten borde svikta? Nej eftersom One Plus sålde sina telefoner med knappt någon vinstmarginal alls så kunde man hålla hög kvalitet och lågt pris, men är det verkligen så långsiktigt kan man fråga sig?

 

 

 

Till en början var det enda sättet att skaffa sig en One Plus att bli inbjuden till ett köp, något som för mig kan låta väldigt konstigt men kanske är väldigt lockande för kunden då det känns väldigt exklusivt. Men detta var för två år sedan och den begränsningen finns inte längre kvar, inte heller det extremt låga priset, däremot kostar den fortfarande bara en bråkdel av vad en Iphone 7 plus kostar men som sagt inte lika lågt som förut. En sak som man kan se som en nackdel är att telefonen fortafarande enbart kan handlas via deras hemsida www.oneplus.net och inte i vilken butik som helst som det går att göra med alla konkurrenters telefoner så som Iphone, Samsung galaxy, htc, LG osv.

 

 

Nu två år senare är One Plus en större aktör på marknaden och ett väldigt bra alternativ till dem dyrare konkurrenterna. Dem har gott rykte och deras telefoner presterar riktigt bra även om priset borde tala för annat. Med ett utseende som påminner om en HTC med en baksida i helgjuten metall och en framsida av glas med rundade kanter, så liknar den väldigt mycket till en HTC men ligger faktist bättre i handen än sin konkurrent.

 

Skärmen på en One Plus 3 är på 5,5” och det är just den storleken som är det populäraste i Kina som är One Plus största marknadsplats och därför har dem valt att bemöta sina kunder med det som dem efterfrågar. Även fast telefonen är större än en iphone 7 och mindre än en iphone 7 plus så känns den smidigare och mer lätthanterlig än dem flesta av sina konkurrenter.

 

Modellen kommer med många coola funktioner och är det självklara valet för dig som gillar många olika ibland kanske lite väl onödiga funktioner, men alla knappar kan programmeras till olika och flera funktioner beroende på rörelsemönster och antal knapptryckningar. Med en fingeravtrycksläsare integrerad direkt i skärmen så är den en av dem coolaste telefonerna på marknaden.

Högtalaren och kameran håller hög prestanda, kvaliteten på ljudet kanske inte är det bästa men volymen är grymt bra. Skärmens färgsättning kan förbättras men fyller helt klart sin funktion och är absolut ingenting man stör sig på.

 

Däremot så har den lite sämre upplösning än sina konkurrenter, men tack vare det och dess extrema prestanda och enorma arbetsminne på 6GB så är det en av dem snabbaste telefonerna du finner på marknaden i dagsläget, och dessutom till ett av dem lägsta priserna du kan hitta för en sådan här telefon. Nackdelen med kameran även fast den är väldigt bra så är det irriterande att den sticker ut så pass långt på baksidan som den ändå gör. Något som är en stor nackdel för den som älskar design mer än prestanda. 

 

 

Prestanda

 

I våra tester som vi utfört gällande prestanda och hur snabbt telefonen reagerar på kommandon så presterar den i stort sett bäst i test överallt jämt emot sina konkurrenter. Så en sak man kan konstatera är att det absolut inte finns någon egentlig anledning till att denna telefonen skall vara hälften så dyr som sina konkurrenter. 

 

Anledningen till den extrema prestandan sitter i chipsetet Snapdragon 820 och det höga arbetsminnet som ligger på 6 gigabyte som One Plus är ensamma om på den Svenska marknaden. Detta innebär att man kan köra många program samtidigt utan att telefonen är seg, och med ett effektivt batteri så kan man även använda den under långa stunder utan att batteriet laddas ur. Med snabbladdaren som medföljer så sker en 50 procentig laddning på en halvtimme medans en fulladdning fullbordas på nittio minuter, kortare än en fotbollsmatch alltså.


 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ