Sony släppte just ”världens snabbaste” SD-kort

 Sony släppte just ”världens snabbaste” SD-kort

I KORTHET

Sonys ny serie SD-kort kan skryta med en maximal skrivhastighet på 299 MB / s och en maximal läshastighet på 300 MB / s, och de kommer att finnas tillgänglig i 32GB, 64GB och 128GB varianter.

Varje ny förbättring av lagrings tech gör det lättare för oss att hantera våra data, påverkar vår värld på otaliga sätt.

VÄRLDENS SNABBASTE

Datalagring kom för länge sedan till en början ämnade för datorer. På bara några decennier har vi gått från 50 ton datorer som var större än vissa mindre lägenheter till SD-kort mindre än naglarna. Men det handlar inte bara om storlek längre - hastigheten har också anslutit sig till listan över superlativ specifikationer för datalagring.

 

Sony har nyligen aviserat en ny serie av SD-kort som man försöker pracka som ”världens snabbaste.” Den maximala skrivhastighet för SF-G-serien kommer att skjuta i höjden upp till 299 MB / s, medan läshastigheten kommer att hamna på 300 MB / s. Som jämförelse kan Amazons nuvarande storsäljande SD-kort bara hantera 80 MB / s läs och skriv hastigheter.

 

Korten kommer att finnas i 32GB, 64GB och 128GB varianter. En del av denna ökning i hastighetskapacitet är tack vare kortens stöd för UHS-II-gränssnittet, vilket innebär att korten har en extra rad av anslutningsstift för bättre överföringshastigheter. Sony har ännu inte tillkännagett någon prissättning för dessa snabba kort, men de har listat dem som är tillgängliga till våren 2017.

SNABBARE TECH ÄR BÄTTRE TECH

Dessa kort kommer att bli ett välkommet tillskott till utrustnings arsenaler av fotografer som använder snabba skytte kameror eller videokameror som kan filma i 4K upplösning, eftersom de kommer att möjliggöra en extremt snabb överföring av stora filer som genereras på den nivån.

 

Men fotografer är inte de enda som kommer att exciteras av den kommande uppsving i skrivhastigheter. De som kan vara lite oförsiktiga med sina enheter kommer att vara glada att veta att de nya korten är ganska motståndskraftiga. De är vattentäta, motståndskraftiga mot extrema temperaturer, stötsäkra och strålningssäkra.

Vi är vana att ständigt bli bortskämda med ny utveckling inom datalagring. Varje uppdatering ger oss möjlighet att hålla mer information och överföra den snabbare. Från kvaliteten på bild och video till ett ökat förtroende för våra lagringssystem, saker blir bara bättre.


 • Sveriges nöjdaste kunder flera år i rad
 • Sveriges bästa täckning, ingår i Telias nät
 • Fria sms till hela världen

Mer info & beställ


 • Världsledande mobiloperatör i Europa
 • Fri surf på musikstreaming som Spotify
 • Ungdomsdeals för dig mellan 18-27 år

Mer info & beställ


 • Sveriges billigaste Fastpris
 • Först i Sverige med kontantkort sedan år 1997
 • Supersnabb surf, upp till 80 mbit/s i 4G-nätet

Mer info & beställ


 • Bland Sveriges billigaste prisplaner
 • Exklusiva student och senior-rabatter
 • Alltid fast pris

Mer info & beställ